Project Plastic 2018

Har du lavet et spændende projekt om plast som en del af dit studie – eller skal du til det?
Så har du muligheden for at vinde PROJECT PLASTIC 2018!

Deadline for at tilmelde projekter er nu udløbet.
Se de 11 bedste projekter her.

For information in English – click here!

PROJECT PLASTIC er en talentkonkurrence for ingeniørstuderende. Formålet er at hylde dygtige unge, der som en del af deres ingeniørstudie eller et andet relevant studie går foran og viser, hvordan vi kan bruge plastmaterialer på bedre måder eller til at skabe nytænkende løsninger.

Konkurrencen administreres af Plastindustrien – de danske plastvirksomheders brancheorganisation, der også kører resten af Bliv plastingeniør-kampagnen.

Sådan vinder du

Du deltager i konkurrencen ved at tilmelde en opgave et eller projekt, som du har lavet som en del af en ingeniøruddannelse eller en anden beslægtet uddannelse. Det er ikke et krav, at opgaven eller projektet lige er afleveret – lidt ældre bud er også velkomne. Opgaver og projekter inden for både produktion, innovation, design, kemi, bæredygtighed og meget andet er velkomne, så længe du har fokus på plast. Du kan deltage både som gruppe og som individuel studerende.

Du tilmelder dit projekt via formularen nederst på siden. Du vil bl.a. blive bedt om at udfylde først en kort beskrivelse af dit projekt på 200 tegn og en lidt længere version på max 1.000. Derudover er der en række andre elementer der skaludfyldes. Du får også mulighed for at uploade selve dit projekt / din opgave, men det er alene et supplement.

Vurderingskriterier

I vores udvælgelse af vinderprojekterne lægger vi vægt på følgende fire vurderingskriterier:

 1. Optimal udnyttelse af plastens egenskaber:
  At der er tænkt i, hvordan de muligheder, plastmaterialer tilbyder, kan bruges til at skabe nye løsninger
 2. Originalitet og kreativitet:
  At der er skabt noget nyt og tænkt udenfor boksen
 3. Operationaliserbarhed:
  At ideen er realistisk / kan operationaliseres
 4. Faglig dybde:
  At der er helt styr på det faglige indhold

Vi forventer ikke, at du / I nødvendigvis kan ramme alle alle disse kriterier 100 procent.

Vi tager også højde for, hvor langt i studiet du er samt opgavens omfang. Der er altså plads til både fagprojekter, bacheloropgaver og specialer, ligesom mindre semester- og projektopgaver også sagtens kan gå hele vejen.

Vi finder vinderne til Plastic Engineering Day – vær med!

Vinderne af PROJECT PLASTIC finder vi til vores store Plastic Engineering Day den 25. oktober på DTU i Lyngby. Her vil de studerende bag fem på forhånd nominerede projekter præsentere deres ideer og resultater for et ekspertpanel, der sammen med publikums stemmer afgør, hvem der skal have første- anden og tredjepræmien.

Ekspertpanelet er:

 • Jens Thor Hansen, Managing Director at ENGEL Nordic
 • Pernille Guldager, Head of Materials at Coloplast
 • Joachim Lysemose, Senior Engineer in Mechanics at LEGO Group

Udover dette byder Plastic Engineering Day også både faglige indlæg fra virksomheder, mini-karrieremesse og mulighed for at blive meget klogere på de forskellige plastmaterialer. Eventet er åbnet for alle, helt gratis – og kommer du langvejs fra sørger vi sågar for din transport.

Læs mere og tilmeld dig eventet her!

Præmierne

Vinderne af PROJECT PLASTIC 2018 får, udover æren og opmærksomhed fra branchens virksomheder, også følgende:

 • Førstepræmien i PROJECT PLASTIC er 25.000 kr. og et særligt tilrettelagt virksomhedsbesøg
 • Andenpræmien er 10.000 kr. og et særligt tilrettelagt virksomhedsbesøg
 • Tredjepræmien er 5.000 kr. og et særligt tilrettelagt virksomhedsbesøg

Vindernes virksomhedsbesøg planlægges på baggrund af vindernes interesse. Vi tilrettelægger med andre ord et besøg, der er skræddersyet efter jeres ønsker og behov.

Tør du tage udfordringen op?

…så tryk nedenfor og tilmeld dig PROJECT PLASTIC 2018.

Sidste frist for at tilmelde sig er 28. september 2018.

Har du spørgsmål inden da, er du meget velkommen til at kontakte Asbjørn Lindsø på mail: al@plast.dk eller på tlf. 26 89 30 20.

Vær med til Plastic Engineering Day

25. oktober afholder vi årets event for ingeniørstuderende med interesse i plast: Plastic Engineering Day. Eventet foregår på DTU og giver dig både faglige indlæg fra virksomheder, mini-karrieremesse og mulighed for at blive meget klogere på de forskellige plastmaterialer. Derudover finder vi vinderne af PROJECT PLASTIC.

Læs mere og tilmeld dig her! >
Kristine PTA studieassistent

Fiberline Composites leverer produkter vindmølleindustrien og til byggeriet. Her arbejder Kristine Wilhelm Lund som ingeniør med at styre store projekter fra start til slut.

Læs mere om Kristine >
Læs mere om Kristine
Joachim Produktudvikler

Som produktudvikler hos LEGO Koncernen er Joachim med til at skabe legetøj, som alle kender og sætter pris på. Det er så mange muligheder med plast, siger han.

Læs mere om Joachim >
Læs mere om Joachim

Mød vores talenter

Hvad laver en ingeniør i plastbranchen? 

Som ingeniør i en plastvirksomhed kan du have mange og vidt forskellige funktioner. Læs her hvordan seks af vores skarpeste talenter beskriver det materiale de arbejder med, deres job og deres uddannelse.

Læs mere >